About Marc Klaassen

Als Marc Klaassen (Amsterdam, 1963) als klein jochie op een klassenavond 20 gulden verdient met piano spelen begint hem te dagen dat een carrière als muzikant geen gek idee is. Hij speelt vervolgens vanaf zijn 15e in verschillende jeugdbandjes basgitaar en toetsen. Serieuzer wordt het als hij in 1982 bassist wordt van de Bussumse rockband van Robert Hulsman, Roberto Q and the Boppers.

Ook bast hij dan regelmatig bij de Good Time Gang en De Capsones. In ’83 leert hij de singer songwriter Ad Vanderveen kennen en sluit hij zich aan bij diens rootsrockgroep Personnel. Twee jaar later verschijnt de elpee Off The Record, deels live opgenomen in de Melkweg. Naast basgitaar speelt Marc ook piano op verschillende nummers. Marc verlaat de band begin jaren 90 maar speelt wel in 1994 mee op het titelnummer van Ad Vanderveen’s solo plaat Sooner or Later.

In diezelfde periode speelt hij ook met Theo Houtkoop in Blues Bianco en bij gelegenheid in de band van Michel van Dijk en oud Kayak gitarist Johan Slager; Ravage. Hij raakt met beide goed bevriend en vormt met Slager mid jaren 80 de band Doreen, geformeerd rond de Heemskerkse zangeres Dorien Teeuwisse. De band geniet een cult status en verwerft zich een uitstekende live reputatie met optredens in het Nederlandse club circuit. Marc speelt afwisselend basgitaar en keyboards. De band breng twee albums uit; It’s Got To Be Love en in 1996 A Saturday Night at the Bamboo Bar, live opgenomen in de Amsterdamse Bamboo bar. Kort daarna valt de band uiteen.

Marc gaat zich meer toeleggen op het opnemen en produceren van muziek en bouwt stapsgewijs een eigen studio op die hij de Waalstudio doopt. Met Michel van Dijk en Johan Slager treedt hij sporadisch op met de Michel van Dijk band. Vanaf 2000 wordt hij de vaste toetsenist van de Ladyshavers, de bluesband van Peter Boelen, eigenaar van de befaamde gitaarwinkel de Plug.

The Ladyshavers

De groep heeft in 2010 een bescheiden zomerhit met het door Marc geproduceerde liedje Blablabla, de keytrack van de veelgeprezen documentaire Mama don’t like no Guitarpickers round here.

Hij sluit zich ook aan bij de Rolling Stones coverband de Catstones, onder leiding van de flamboyante zanger Jerry Turner. Als gastmuzikant staat hij vaak op het podium met de cover band Reunited en begeleidt hij muzikanten als T-Bone Fisher, Peter Lavell en Jono Jack. 

Ondertussen perfectioneert Marc zijn studio skills en onder eigen naam verschijnt op I -Tunes in 2010 zijn album Blue, met eigen werk. Het gebruikte format om zelf alle nummers in te spelen en deze in eigen studio te bewerken, zo nu en dan ondersteund door een gastmuzikant, wordt later de blauwdruk voor het Slice of Dylan  project. In  2012 produceert Marc de cd  ‘Cling’   voor de zangeres Josje van Zanden. 

Met Michel van Dijk speelt hij sinds 2015 onder de naam Klaassen & van Dijk.