A SLICE OF DYLAN - Klaassen en van Dijk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

A SLICE OF DYLAN


De vriendschap tussen oud Alquin zanger Michel van Dijk en musicus Marc Klaassen kan omschreven worden als een bestendige muzikale relatie. Al 30 jaar spelen ze samen in verschillende bands op de Nederlandse podia. In hun laatste project "A Slice Of Dylan" hebben ze 12 nummers uit het rijke oeuvre van Bob Dylan bewerkt en opgenomen.

Het album is geen verzameling slaafs nagespeelde covers geworden. Er is geprobeerd om de liedjes zo veel mogelijk van een eigen handtekening te voorzien. Met zijn doorleefde, kwetsbare stem maakt Michel de emoties achter de nummers voor de luisteraar goed voelbaar. Marc Klaassen speelt bijna alle instrumenten zelf en de plaat is grotendeels in zijn studio, de Waalstudio, opgenomen. Een aantal nummers zijn verrijkt met bijdrages van gastmuzikanten als Erwin van Ligten en Jan Enklaar. Ook is voor het bewerken van enkele songs samengewerkt met producers Eric Kuijlaars en Shell Shellekens in de fameuze ParkRoad Studio van Kuijlaars.

Ter promotie van de CD heeft het duo een band geformeerd met geroutineerde muzikanten die hun sporen in het circuit ruimschoots verdiend hebben. Speciaal voor de hoes hebben Marc en Michel niemand minder dan de bekende Amerikaanse beatdichter John Sinclair bereid gevonden om een introductie te schrijven.   

De CD is vanaf 15 maart 2015 via deze website te bestellen en tevens te koop in de iTunes en Google Play stores. Als voorproefje zijn er drie nummers van het album te vinden op Youtube. 

 


 


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu